Klemen Brodej

Spletni razvijalec

me

Moje ime je Klemen in sem splenti razvijalec.

Razvijanje spletnih aplikacij je moj hobi, za katerega pa upam da bo postal služba!

Izobrazba

Fakulteta za računalništvo in informatikoTrenutno Diplomirani inženir računalništva in informatike

Svoje znanje izboljšujem na Fakulteti.

Elektro in računalniška šola Velenje2011-2015 Tehnik računalništva

Pridobil sem splošna znanja v računalništvu. V 4. letniku sem se usmeri v razvijanje spletnih aplikacij. Šolanje sem zaključil z pokljicno maturo, na kateri sem dosegel 20 točk.

Delovne izkušnje

FreelancerTrenutno CEO

Vsak dan aktivno iščem projekte na spletu kamor bi lahko prispeval svoje zanje in ga delil z ostalimi.

Večino idej pa dobim iz vsakdanjika. Če se katera naloga ponavlja ponavadi si zamislim in realiziram idejo , ki bi ta problem poenostavila ali popolnoma avtomatizirala.

.
Mestna bčina VelenjeMaj 2014 [80 ur] Služba za informatiko

My job was to manage existing domain and print servers as well as install new domain server for test purposes. I worked in Windows server 2012 R2. I have aquired advanced skills with group policies and configuring exceptions.

Mestna občina VelenjeMarec 2013 [80 ur] Služba za informatiko

Kot začetnik v računalništvo so bila moja dela, da sem skrbel in čistil računalnike, preverjal strojno opremo in jo po potrebi nadgradil ali okvarjene dele zamenjal. Prav tako sem moral namestiti operacijski sistem in vsa ostala orodja katere so zaposleni potrebovali. To je vključevalo pravilno konfiguracijo račualnikov za delo v domeni.

Programski jeziki

in ogrodja

PHP HTML CSS Python Java C# jQuery/JS Podatkovne baze Ruby on rails Laravel NodeJS Želja v prihodnosti! Swift Želja v prihodnosti! Vue Želja v prihodnosti!

Ostalo

Microsoft Office Ubuntu

Multimedia

Fotomontaža Videomontaža Fotografija

Portfolio

YourCV

je spletna aplikacija za kreacijo enostavnega a učinkovitega življenjepisa. Aplikacija uporablja PHP in MySQL za hrambo in manipulacijo podatkov. Končni produkt pa je .pdf datoteka. Vsi vnosi se hranijo v podatkovni bazi za vsak življenjepis posebaj.

Ta projekt je bil del moje izobrazbe, saj je bil končni izdelek v četrtem letniku. V četrtek letniku smo se morali odločiti med spletnim programiranjem in namiznim programiranjem. Jaz sem izbral spletno programiranje in to je bil moj zadnji projekt, na katerega sem bil zelo ponosem. Danes pa bi ubral drugačno pot za front-end. To je verzija, ki je bila oddana in sem se odločil, da je ne bom posodabljal saj menim da kaže na moj napredek.

Projekt je bil gostovan in objavljen z mail strežnikom. Z tem projektom sem se naučil veliko npr. gostovanje spletne strani, razvoj v oblaku, poglobil delo z PHPPDO. Za version-control sem uporabl GitHub in ftp strežnik.

Spetna stran S54O

je narejena v HTML5, CSS3 in PHP7. PHP je v večini uporabljen za posodabljanje vsebine. Dobil sem zahtevo, da bo posodaljanje kar se da lahko. Moj pristop je bil enostaven, vsebina je zapisana v .txt datoteki katera se prebere in generira se HTML vsebina. Prav tako je PHP uporabljen za vlkjučevanje noge in glave.

Posodobitev strani S54O je bila narejena, ker je bila stara stran zastarana.

s54o

CheckSum

je java program, kateri verificira integriteto izbrane datoteke in jo primerja z prilepljeno vrednostjo.

Ta projekt je nastal, ker nisem bil zmožen razložiti prijateljem in družini kako preverijo integriteto v cmd. Zato sem naredil to aplikacijo. Lahko & enostavno.

YourCV